فرزانه فتوحی متخصص کلیه درباره سنگ کلیه اظهار کرد: به طور کلی سنگ ابتدا در کلیه ساخته میشود، به قسمت پایینتر مثانه میرود و در آن جا تشکیل میشود. اگزالات کلسیم، سنگهای شاخ گوزنی، اسیداوریکی انواع مختلف سنگ کلیه هستند.
وی در ادمه افزود: افراد میانسال بیشتر مستعد ابتلا به این نوع بیماری هستند، اما ممکن است به دلایل ژنتیکی کودکان هم به این بیماری مبتلا شوند.
متخصص ارولوژیست درباره عوامل تاثیر گذار این نوع بیماری گفت: کم تحرکی، تغذیه، ژنتیک، عفونتهای مزمن کلیوی از عوامل ایجاد سنگ کلیه باشد، حتی ممکن است با مصرف آب ناکافی ادرار فرد غلظت پیدا کند و دفع آن بسیار سخت شود. اگر مواد غذایی نمکدار، پروتئین دار به مقدار زیاد در برنامه غذایی باشد، فرد بیشتر مستعد تشکیل سنگ کلیه خواهد بود.
علائم بروز سنگه کلیه
وی درباره علائم سنگ کلیه گفت: فرد مبتلا به سنگ کلیه ممکن است به طور متناوب احساس درد پهلو و شکم داشته باشد؛ حتی با گذشت زمان فرد دچار سوزش و قرمزی ادرار میشود. این درد ممکن است در کشاله ران هم احساس شود.
فتوحی گفت: اگر سایز سنگها تا ۵ میلی متر باشد خود به خود دفع میشوند، اما اگر سنگ بزرگتر باشد بدون عمل جراحی از بین نمیرود و موجب نارحتی و بیقراریهای غیر قابل تحمل میشود.
متخصص کلیه درباره روشهای درمان سنگ کلیه اظهار کرد: بهترین راهکار برای درمان سنگ کلیه این است که فرد آب فراوان بنوشد تا مانع از غلظت ادرار شود؛ بهتر است افراد در برنامه غذایی خود از نمک و گوشت قرمز کمتری استفاده کنند؛ از سوی دیگر فرد مبتلا به این بیماری هرگز نباید به مدت طولانی ادرار خود را نگه دارد.
وی یادآوری کرد: برخی معتقدند آب جوشیده بهترین نوشیدنی برای فرد مبتلا به سنگ کلیه است اما این تفکر اشتباهی است، زیرا املاح زیادی در آب جوشیده وجود داردکه موجب ایجاد سنگ کلیه میشود؛ چای جوشیده و پررنگ هم کمتر مصرف شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران