خواص بی نظیر حبوبات برای ماهیچه ها
مطلب ویژه

09 تیر 1398
(0 رای‌ها)

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مطالعات انجام شده نشان می‌دهد افرادی که از حبوبات، تخم مرغ و گوشت سفید به مقدار مناسب استفاده می‌کنند، کمتر به تحلیل ماهیچه‌ها دچار می‌شوند.

کاهش حجم عضلات با افزایش سن، سبب بروز بیماری به نام سارکوپنی یا تحلیل ماهیچه‌ها می‌شود که براثر آن توده عضلانی تحلیل رفته و عملکرد عضلات اسکلتی تغییر می‌یابد.

دکتر لیلا آزادبخت روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایرنا درباره این بیماری توضیح داد: این اختلال نه تنها باعث از دست دادن عضلات می‌شود، افراد مسن را مستعد زمین خوردن و شکستگی می‌کند.

وی اظهار داشت: هرچند با افزایش سن به صورت فیزیولوژیک این بیماری رخ می‌دهد اما دریافت مناسب پروتئین‌ها در حفظ توده‌های ماهیچه‌ای نقش مؤثری داشته و می‌تواند از شدت بیماری بکاهد.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: مطالعات نشان می‌دهند که استفاده از ریزمغذی‌ها مانند منیزیم، کلسیم و پروتئین برای حفظ ماهیچه بسیار حائز اهمیت است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان داشت: استفاده از غلات سبوس‌دار و منابع مناسب پروتئین‌ها مانند تخم مرغ می‌تواند در سلامت ماهیچه افراد نقش بسیار مهمی ایفا کند.

وی به ارتباط چربی‌های غذایی مصرفی با عوامل خطر بیماری‌های مزمن اشاره کرد و گفت: در رژیم غذایی باید استفاده از اسیدهای چرب امگا ۳، روغن‌هایی مانند زیتون، کنجد و کانولا و همچنین استفاده از ماهیان در نظر گرفته شود تا سلامت افراد تضمین شود.

آزادبخت ادامه داد: منابع گیاهی اسیدهای چرب امگا ۳ مانند گردو می‌تواند در سلامت مردان و زنان نقش مهمی داشته باشد و آنان باید مصرف اینگونه مواد غذایی را در برنامه‌های غذایی خود قرار دهند.

وی استفاده از کلسیم را بسیار ضروری دانست و گفت: توجه به کلسیم خیلی حائز اهمیت است و با مصرف مناسب انواع لبنیات از جمله شیر در طول روز می‌توان کلسیم مورد نیاز بدن را تأمین کرد.

برای ارسال نظر وارد سایت شوید

 


تهران - میدان ولیعصر - خ کریم خان - خ عضدی - کوچه هور بخت - پلاک ۷ واحد ۷
تلفن : ۰۲۱۸۸۹۴۵۶۵۷

Top