اخبار
مواد شیمیایی همه جا به چشم میخورند؛ در زندگی ما، در تصفیه آب آشامیدنی، محصولات کشاورزی و امور خانهداری کاربردهای زیادی دارند اما اگر همین مواد به شکلی اصولی استفاده شوند و طی مراحل تولید، ذخیرهسازی، حمل و نقل یا مصرف در محیط منتشر شوند، میتوانند برای انسان و محیطزیست خطرآفرین باشند. مواد خطرناک به شکلهای مختلف میتوانند باعث مرگ، بروز مصدومیت جدی و در درازمدت عوارض بر سلامت و همچنین آسیب به ساختمانها، منازل و سایر اموال شوند. کارخانههای سازنده مواد شیمیایی از منابع خطرزا هستند. از سایر منابع خطر میتوان به پمپ بنزینها، بیمارستانها و محلهای تخلیه و دفع مواد خطرزا اشاره کرد.
عوامل بیولوژیکی، میکروارگانیسمها یا سمومی هستند که میتوانند باعث کشته شدن یا ایجاد ناتوانی و مصدومیت در افراد، احشام یا حتی آسیبی در محصولات کشاورزی شوند. 3 گروه عمده عوامل بیولوژیکی به صورت تسلیحات ویروسی، باکتریایی یا سمی میتوانند مورد استفاده قرار گیرند.
فناوری کریسپر میتواند با هزینه کمتر و سرعت بیشتر، قفل درمان بسیاری از بیماریها با منشا ژنتیکی را باز کند. شرکت داروسازی بریتانیایی استروزنکا اعلام کرده که یک طرح تحقیقاتی وسیع را برای درمان منشاء ژنتیکی بیماریهای ناتوانکننده آغاز کرده تا با استفاده از «قیچی ژنتیکی» برای این بیماریها دارو تولید کند. دکتر لورنز مایر، معاون استروزنکا، این پروژه تحقیقاتی را یکی از بزرگترین تحولات بیوتکنولوژی در دهههای اخیر توصیف کرده است.
سازمان غذا و داروی آمریکا یکی از اولین آزمایشهای بالینی استفاده از فناوری ویرایش ژن را قبل از شروع متوقف کرد.
غذایی که میخوریم باید بهگونهای باشد که به سلامت ما کمک کند نه آنکه روند بیمارشدنمان را تسهیل کند. این جمله معنی ایمنی غذا یا همان FOODSAFETY است. در حقیقت مساله ایمنی غذا آنقدر اهمیت دارد که سالانه میتواند از بسیاری از بیماریها و مرگومیرهای ناشی از بیماری پیشگیری کند. در کشور ما همواره یکی از معضلهای اصلی در سیستم بهداشت و درمان، همین بحث ایمنی غذاست که میتوان نمونه بارز آن را باقیمانده سموم و آفتکشها در سبزیها و میوهها دانست. بنابراین آنچه باید به آن توجه کنیم، این است که ایمنی غذایی چقدر جزو اولویتهای مسئولان و مردم است و چگونه میتوان این بازار بلبشو و ناایمن موادغذایی در کشور را سامان داد.
رو به افزایش نشان می دهند که استرس مزمن به واسطه اختلال در سیستم ایمنی می تواند بر خطر سرطان و پیشرفت بیماری اثرگذار باشد.
تحقیق جدید نشان می دهد قرارگیری در معرض دود دست دوم سیگار ریسک افزایش ابتلا به فشارخون بالا را تا ۱۳ درصد افزایش می دهد.