سید عمران تقوی در نشست شورای کشاورزی شهرستان کهگیلویه اظهار داشت: در سال زراعی جدید 28 هزار و 500 هکتار گندم دیم، 3 هزار هکتار گندم آبی در سطح شهرستان کهگیلویه کشت شد که پیش بینی میشود حدود 65 تا 70 هزار تن گندم تولید و بیش از 20 هزار تن خرید تضمینی گندم داشته باشیم.
وی ادامه داد: در مورد کشت جو در سال زراعی جدید حدود 13 هزار کشت دیم و میزان 50 هکتار کشت آبی در سطح مزارع شهرستان کهگیلویه داشتیم و انتظار داریم از این میزان کشت حدود 20 هزار تن تولید کلی و حدود 500 تن خرید تضمینی جو داشته باشیم.
تقوی ابراز کرد: در سال زراعی جدید در سطح مزارع شهرستان کهگیلویه در حدود 300 هکتار کشت کلزا داشتیم و انتظار داریم بیش از 600 تن خرید تضمینی داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: میزان بارندگی سال زراعی جاری تاکنون بیش از 830 میلی متر بوده است که نسبت به میانگین بلند مدت 73 درصد و نسبت به سال زراعی گذشته در حدود 300 درصد رشد داشته است.
تقوی با اشاره به شیوع آفات و بیماریهای متعدد در سطح مزارع شهرستان عنوان کرد و گفت: شیوع آفات و بیماریهای متعدد از شته و تریپس تا زنگ زرد، فوزاریوم و سپتوریوز و نیز حمله احتمالی ملخ صحرایی باعث شده تا مزارع شهرستان کهگیلویه علیرغم سطح سبز بسیار مناسبی که داشتند، این مزارع به شدت در معرض خطر باشند.
وی تصریح کرد: مدیریت جهاد کشاورزی کهگیلویه به عنوان متولی امر کشاورزی در شهرستان از تمامی دستگاهای دولتی، شرکتها، تعاونیها و نیز بخش خصوصی انتظار دارد که برای تسهیل در امر خرید محصولات کشاورزی و رضایت کشاورزان، وظایف ذاتی و تخصصی خود را انجام داده و در این مسیر نهایت همکاری را داشته باشند.
تقوی با اشاره به مهلت باقی مانده برای خرید محصولات کشاورزی بیان کرد: شرکت غله و خدمات بازرگانی در مهلت باقی مانده همه تدارکات لازم از قبیل راه اندازی جایگاه خرید، تعیین تکلیف وضعیت انبار و باسکول سازمان تعاون، وضعیت خرید کلزا، کالیبراسیون باسکولها، نصب سیستمهای ثبت خرید، استقرار امکانات و نیروهای فنی را تأمین کند به نحوی که فضای کافی برای ذخیره سازی گندم مازاد بر مصرف به هر طریق ممکن ایجاد و از 15 اردیبهشت ماه نسبت به خرید کلزای کشاورزان اقدام شود.
مدیر جهاد کشاورزی کهگیلویه خاطرنشان کرد: حضور دلالان و واسطه گران از خارج از استان هم اکنون احساس می شود و باتوجه به شرایط پیش آمده خطر خروج گندم با کیفیت شهرستان حتی به خارج از کشور نیز وجود دارد، به همین خاطر مسئولان استانی و شهرستانی در اسرع وقت تدبیری بیندیشند تا به هر طریق ممکن از این امر جلوگیری شود.
تقوی با اشاره به ایجاد فضای کافی توسط سازمان غله استان عنوان کرد: تخلیه گندم و کلزا و نیز انتقال محصولات کشاورزی خریداری شده در اسرع وقت انجام تا فضای کافی برای خرید محصول بیشتر مهیا شود.
وی افزود: نیروی انتظامی و پلیس راه در زمینه جلوگیری از خروج محصولات کشاورزی و برخورد احتمالی با دلالان و نیز تردد کمباینها با اداره جهاد کشاورزی شهرستان همکاری کنند.
تقوی خاطرنشان کرد: تا پایان فصل برداشت، پایش مزارع به لحاظ شیوع آفات و بیماریها و حمله احتمالی ملخ صحرایی در دستور کار جهاد کشاورزی شهرستان است.